Kiskereskedelem

Drónokra váltottak a kopogtatás helyett a cserkészlányok

A Google leányvállalata segíti a gyerekeket.

Az Egyesült Államokban ismert, hogy gyerekekből álló cserkészcsapatok süteményeket visznek a lakosok otthonaiba, és megpróbálják eladni nekik azokat valamilyen közösségi, általában jótékony cél érdekében.

Ahogy a világon a legtöbb szektort negatívan érintette a világjárvány, úgy a finomságok értékesítését is jelentősen megnehezítette a fiatalok számára. Segítségükre a Google egyik leányvállalata, az Alphabet és a drónalapú áruszállítással foglalkozó cég, a Wing sietett, amelyek a repülő szerkezetek felhasználásával képesek eljuttatni a süteményeket az emberek küszöbére, így segítve a gyerekeket – olvasható az AP oldalán.

Fotó: AFP

Virginia állam Christiansburg városában tesztelik az Alphabetnek és leányvállalatának, a Wingnek a projektjét, miszerint a cserkészcsapatok süteményeit segítik eljuttatni drónok segítségével az emberek ajtajához. A Wingnek az áruszállítás jól ismert terület, hiszen szerkezeteivel eddig is kézbesített kevésbé lakott területekre különböző helyi pékárukat, FedEx-csomagokat, kávét vagy drogériai termékeket.

A Wingnek olyan nagy vállalatokkal kell versenyezni a drónszállítás területén, mint az Amazon, a Walmart vagy a UPS.

A hazai drónszabályozás helyzete

Mind az európai, mind a nemzetközi piacon megfigyelhető a drónhasználatra épülő piaci szegmens ütemes növekedése. Vélemény.

 

Drón Alphabet Google wing cserkész Amazon
Kapcsolódó cikkek