Durva drágulás áll be a töltőállomásokon a hét közepétől – írta meg a Holtankoljak. Az üzemanyagárak változását figyelő portál szerint szerdán a benzin és a gázolaj nagykereskedelmi ára is emelkedni fog, az utóbbi kifejezetten extrém mértékben.

20230412 - Benzinkút (MOL) illusztráció
A benzin és a dízel is érzékelhetően drágul szerdától. Fotó: Berán Dániel / Mediaworks

A Holtankoljak szerint ugyanis a benzin bruttó 4 forinttal drágul, 

a gázolajnál azonban ennél sokkal húsba vágóbb áremelés megy végbe, és bruttó 15 forinttal nőhet a literenkénti ár.

Ilyen magas, egy lépésben végrehajtott emelésre hosszú ideje nem volt példa. Mindenesetre szerdától arra kell számítaniuk a sofőröknek, hogy a nagykereskedelmi árváltozást a kiskereskedelmi árak is lekövetik, így várhatóan az alábbi árakat alkalmazzák majd a kutakon:

  • 95-ös benzin – 649 Ft/liter,
  • Gázolaj – 667 Ft/liter.

Ezzel ráadásul még nem ért véget az árváltozás a hétre, szerdán ugyanis újabb előrejelzés érkezik, hogy péntektől milyen átlagárak érvényesülnek a magyarországi töltőállomásokon. Addig azonban marad a jelenlegi árszint, a 95-ös benzin literje átlagosan 643, míg a gázolajé 651 forintba kerül. 

Vagyis akinek lassan aktuális, hogy tankoljon, annak érdemes lehet szerdáig letudnia. Persze borzasztó nagy spórolást azért nem érdemes remélni: egy 50 literes benzines vásárlással 300 forintot, hasonló mennyiségű dízeles tankolásnál pedig 800 forintot lehet megfogni.

Budapest Airport visszavásárlása: durva pletyka terjed a magyar vevőkről – a Mol egyszer és mindenkorra tisztázta a helyzetet

Magukat bennfentesnek mondó források az állítják, hogy három nagy magyar tőzsdei cég tőkeemelés útján szerezhet érdekeltséget a Budapest Airportban. Az egyik hírbe hozott társaság a Mol, amely most megszólalt a Világgazdaságnak.