Két variáció lehetséges a MiG--29-esek mindenképpen szükséges felújítási-modernizációs programjában -- erősítette meg a Világgazdaság hétfői számában foglaltakat tegnap Szabó János. Eszerint a német--orosz DASA-MiG/MAPO konzorcium a nyáron aláírt szándéknyilatkozatban rögzített 19 milliárd forintért nem 14, hanem ennél több gépet alakít át, vagy az eredeti kontingensen végzik el a munkát ötmilliárdért. Mindkét megoldás lényege az, hogy az eredetileg tervezettnél jóval szűkebb körű, csak a legszükségesebb elektronikai korszerűsítést rendeli meg a Honvédelmi Minisztérium (HM).
A tárca elképzeléseit még a héten a nemzetbiztonsági kabinet elé terjeszti jóváhagyásra a miniszter. A MiG-eket ugyanis mielőbb fel kell újítani, mert lejár a gyár által a nagyjavításig megszabott repülési idejük. A pár héten belül várható kormánydöntéssel egyszersmind az is eldőlt, hogy nem lesz versenytársa a DASA vezette konzorciumnak. Ezt egyébként Szabó János múlt heti izraeli tárgyalásainak kimenetele már egyértelművé tette. Mint azt megírtuk, az Israel Aircraft Industries képviselői semmiféle konkrét ajánlatot nem tettek a MiG-ekkel kapcsolatban. (Szemben a két ország hadiipara között hét területen lehetséges együttműködéssel, amelyben már bizonyos konkrétumok is körvonalazódtak -- mondta a miniszter.)
A svéd--brit gyártmányú JAS-39 Gripenre vonatkozó ajánlatát tegnap megerősítette a gyártócég Budapesten. A 24 darab gépet legalább öt év tőketörlesztési haladékkal, 15 év futamidővel, a magyar kormánnyal megkötött ipari együttműködési-ellentételezési megállapodás keretében szállítanák. Árat ezúttal sem árultak el, annyi tudható, hogy az új gépeké elérhetné a kétmilliárd dollárt.
Szabó János egyértelművé tette, hogy új harci gépekre egyáltalán nincs pénze az országnak, a HM a MiG-ek modernizációját képes kifizetni, de a legkorábban 2003-ban hadrendbe állítható használt nyugati típus árára (12 darab F--16-os esetében 100 milliárd forintra) sincs fedezete a tárcának.