Új szerződést kötött az Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT) és a Klubrádió, azonban a 7 évre szóló frekvenciaengedély az előző szerződés 1999. februári aláírásától érvényes -- tájékoztatta a Világgazdaságot Szőnyi Zsolt, a Klubrádió főszerkesztője.
Az ügy előzménye, hogy a Hírközlési Főfelügyelet (Híf) a múlt héten visszavonta a Klubrádió műsorát sugárzó rádióengedélyét (VG, dec. 13.), majd az ORTT újraértékelte a 95,3 megahertzes frekvenciára két évvel ezelőtt kiírt pályázatot. A testület döntésének tolmácsolására kijelölt ügyvéd, Bogdán Tibor tájékoztatta a Világgazdaságot.
Eszerint az ORTT az alakilag érvényes ajánlatokat újból elbírálta, tekintettel arra, hogy a Start-Média Információs és Szolgáltató Kft. az 1998-as döntést sikeresen megtámadta a választott bíróságnál.
A testület megállapította, hogy "a Start-Média Kft. azzal, hogy magát nem nyereségérdekelt műsorszolgáltatóként tüntette fel, ugyanakkor a pályázati ajánlata ezzel kapcsolatosan a pályázati eljárás során feloldhatatlan ellentmondásokat tartalmaz, súlyosan sérti az eljárás tisztaságát, és ahhoz kapcsolódóan a többi pályázónak az esélyegyenlőség elvéhez fűződő jogos érdekét, valamint a rendeltetésszerű és jóhiszemű joggyakorlás elvét."
Ennek következtében a testület a Start-Média Kft. pályázati ajánlatát a pályázati eljárásból kizárta, és az alakilag érvényes és ki nem zárt pályázati ajánlatokat újraértékelte. Ennek alapján ismét a Klubrádió ajánlatát találták legjobbnak.
Boros Zoltán, a Start rádió főszerkesztője sem az újraértékelés tényéről, sem annak eredményéről és indoklásáról nem kapott tájékoztatást, de mint a Világgazdaságnak elmondta, ha az ORTT közleménye és határozata valóban a fentieket tartalmazza, a Start Média -- a jó hírnév védelmében -- nem valós tények állítása miatt, valamint annak érdekében, hogy a valóság feltárására késztesse a testületet, eljárást fog kezdeményezni az ORTT-vel szemben.