A pártot és annak politikai irányvonalát nem a frakció, hanem az elnökség alakítja. Akik ezt az irányvonalat, az anyapártot az elmúlt években elhagyták, eltűntek a politikai közéletből -- szögezte le Gyimóthy Géza, az FKGP-t -- Torgyán József elnök betegsége idején -- irányító alelnök. A pártelnökről Gyimóthy Géza elmondta, állapota javul, várják vissza. A párt elnöksége tegnap elutasította, időszerűtlennek és szükségtelennek minősítette a kisgazdafrakció 26 tagjának az országos nagygyűlés összehívására vonatkozó javaslatát. Szabó János honvédelmi miniszternek a nagygyűlés összehívását támogató sajtónyilatkozatát magánvéleményként értékelte a pártvezetés.
Az FKGP 1998-as programja jó, ezt kell aktualizálni -- mondta az alelnök a választási felkészülésekre utalva. A párt mind a 176 körzetben kíván jelölteket állítani, az ezek személyére tett javaslatot a megyei elnökök már megküldték a Belgrád rakpartra.
Az FKGP-elnökség tegnap döntött arról is: a jövőben kéthetente üléseznek, üléseikre minden hónapban meghívják valamennyi megyei elnököt is.