Három-négy évvel ezelőtt még irreálisan magas bért várt jó pár főiskolai végzettségű pályakezdő -- nyilatkozta a Világgazdaságnak Lakatos Gábor. Az elsősorban könyvelőket, irodai asszisztenseket, titkárnőket közvetítő Personnel Leasing ügyvezető igazgatójának tapasztalata szerint a két idegen nyelvet is magas szinten beszélő külkereskedelmisek fizetési elvárása például kétszerese volt a cégek által ajánlottnak, pedig a munkáltatók szemében az ő gyakorlati tapasztalatuk nem sokkal több, mint egy érettségizetté -- magyarázta az ügyvezető igazgató.
Lakatos Gábor úgy látja, hogy a felsorolt szakmákban 1990 és 1995 között jelentősen megugrott az igény a nagyobb keresetek iránt. Ez szerinte elsősorban azzal magyarázható, hogy a kilencvenes évek elején a Magyarországon szárnyaikat bontogató külföldi multik az otthoni bérpolitikájukat alkalmazták, esetenként -- itthoni viszonylatban -- irreálisan magas bért fizetve a magyar munkavállalónak. Erre reagáltak aztán az állást keresők. 1995-re aztán "beállt" a munkaerő-piaci kereslet és kínálat. Azóta csak az inflációt követő módon emelkedik a munkát keresők fizetési igénye -- mondta a Personnel Leasing ügyvezető igazgatója.
Jelen pillanatban az egy idegen nyelvet jól beszélő, néhány éves gyakorlattal rendelkező titkárnő bruttó fizetési igénye 150-200 ezer forint körül mozog, de előfordul a 300 ezer forintos igény is -- ennek realizálásához azonban óriási szerencse kell. Egy idegen nyelvet beszélő, érettségizett pályakezdő bruttó 100-130 ezer forintért vállalna recepciósi munkát.
A gyakorlott, idegen nyelvet beszélő könyvelő 180-200 ezer forintos állást is megcsíphet. Miután a könyvelés slágerszakmává, illetve telítettebbé vált a kilencvenes évek elején, az itteni keresetek is lefelé tendáltak -- jegyzi meg az ügyvezető igazgató. Érdekes jelenség, hogy ennél a szakmánál -- a többivel ellentétben -- a korhatár felfelé tolódik; a cégek inkább a 35-40 éves korosztályt preferálják, mintsem a pályakezdőket -- tette hozzá Lakatos Gábor.
Bizonyos szakterületek -- ilyen például a logisztika vagy a mérnöki tevékenység -- megbecsültebbé váltak az utóbbi két-három évben -- véli Deák Andrea, a Take It Személyzeti Tanácsadó Kft. ügyvezető igazgatója. Ennek megfelelően az állást kereső logisztikusok és a mérnökök joggal kérhetnek 15-20, illetve 20-30 százalékkal magasabb bért, mint pár évvel ezelőtt -- mondta. Tapasztalata szerint az adminisztratív területen, a gyógyszeriparban és a banki szektorban dolgozók fizetési igényei viszont estek, mert a fúziókból adódóan a munkájuk iránti kereslet csökkent.
A fizikai munkások órabérének változása az elmúlt évek során valamelyest meghaladta az inflációt, keresetük reálértékben nőtt -- mondta Pallos Anna. A Manpower Munkaerő-kölcsönző és -közvetítő Iroda igazgatónője úgy tájékoztatott: a betanított munkások 1997-ben bruttó 190-240, 2000-ben pedig 300-350 forintos órabérrel díjazott állást találtak. Az esetenként számítógépes tudást, érettségi bizonyítványt, illetve targoncavezetői képesítést is megkívánó raktárosi állást 1997-ben óránként bruttó 240-280 forinttal honorálták, ám 2000-re 400-450 forintra emelkedett az órabérük. Ez azzal is magyarázható, hogy a raktárak felszereltsége modernebb lett, tehát a munkavállaló alaposabb felkészültsége fontosabbá vált -- adott magyarázatot a statisztikára az iroda vezetője.