A Világgazdaság információi szerint egyelőre csak futballpályákon elkövetett garázdaság és testi sértés miatt tiltottak ki szurkolókat sportlétesítményekből. Az ISM a 33/2001-es kormányrendelet adta lehetőséggel élve a kitiltás intézkedéssel sújtott személyekről nyilvántartást vezet. A tárca tájékoztatása szerint a kitiltottak lajstromán jelenleg szereplő személyekről még egyetlen sportrendezvény-szervező sem kért adatokat. Kolláth György alkotmányjogász éppen azt kifogásolja, hogy az ISM a nyilvántartási adatbázisát nem köteles automatikusan továbbítani a sportszervezeteknek, így véleménye szerint csak részben lehet megszűrni a kitiltottakat. Az is igaz, hogy "minden, magára valamit is adó szervezőnek" ki kellene kérnie az adatokat, és együttműködve a sportlétesítmény pénztárosaival, a biztonsági emberekkel, már most is távol lehetne tartani a nemkívánatos személyeket -- véli az alkotmányjogász. (A kitiltás szabályait megszegők ellen újabb szabálysértési eljárás indítható.)
Úgy tudjuk, a sportlétesítményekből ki- és eltiltottak száma augusztus 1-jére elérte az egy tucatot: a szombati Üllői úti találkozót követően ugyanis az egyik randalírozót ötnapi elzárás mellett a sportrendezvényekről való egyéves kitiltással sújtotta a Pesti Központi Kerületi Bíróság.
Bíróság először május közepén -- ugyancsak egy FTC--UTE meccs alatti és azt követő randalírozás miatt -- hozott precedens értékű döntést, amikor a kiszabott, összesen 360 ezer forintos pénzbírság mellett tíz renitens drukkert tiltottak ki az ország minden sportrendezvényéről . Zalaegerszegen június elején a ZTE--Lombard mérkőzés szünetében a televízió munkatársa ellen elkövetett könnyű testi sértés miatt indult eljárás egy helyi huligán ellen. A labdarúgócsapatot működtető részvénytársaság nem várta meg a bírósági végzést, hanem -- élve a sporttörvény adta jogával -- a maximális öt évre tiltotta el az illetőt a ZTE FC Rt. valamennyi rendezvényéről. Az FTC--UTE rangadó utáni újabb kitiltást azonban minden bizonnyal továbbiak követik majd, hiszen a rendőrség bekérte a mérkőzésről készített videofelvételeket, fotókat, és minden bizonnyal több esetben indítanak majd közösség elleni igazgatás -- ezt a Btk. három évig terjedő szabadságvesztéssel sújtja -- miatt eljárást, amelynek újabb kitiltás lehet a vége -- vélekedett Kolláth György.