A Fidesz és az MDF azt szeretné, ha 2006-ra, a következő kormányzati ciklus végére a gazdasági növekedés Magyarországon a kétszerese lenne az EU tagállamaiban lévőnél - hangzott el szombaton, miután a két párt politikusai lezárták a választási programtervezet gazdasággal kapcsolatos részének egyeztetését.

A választási programot február 16-án, a Fidesz kongresszusán véglegesítik. A két párt szakértői és politikusai - Pokorni Zoltán, a Fidesz és Dávid Ibolya, az MDF elnöke vezetésével - kilenc pontban egyeztetnek egymással a választási program előkészítése kapcsán.

Pokorni Zoltán az MTI szerint elmondta, hogy céljaik szerint az infláció 2006-ra 2-3 százalékra csökken, az államadósság nem haladja meg a GDP 60 százalékát, az államháztartás hiánya a GDP 3 százaléka alatt marad, és erre az időre az európai piacnak megfelelő kamatszintet biztosít a gazdaság. Ugyancsak 2006-ra tervezik, hogy Magyarország az unió tagjaként csatlakozik az eurózónához.

A pártelnök megítélése alapján a következő időszakra Magyarország nem tűzhet ki kisebb célt, mint a teljes foglalkoztatottság megvalósítását. Kérdésre válaszolva elhangzott, hogy a két párt tovább kívánja szélesíteni a családi adókedvezményeket, és mérsékelni szeretnék az általános forgalmi adót.