BUX 43,662.95
-1.10%
BUMIX 3,808.63
+0.43%
CETOP20 1,884.01
+0.01%
OTP 9,358
-1.70%
KPACK 3,100
0.00%
0.00%
0.00%
-0.29%
0.00%
ZWACK 17,500
+1.16%
0.00%
ANY 1,565
-0.95%
RABA 1,120
+1.82%
0.00%
+0.78%
0.00%
+1.43%
-1.17%
-6.53%
+0.90%
0.00%
+0.43%
OTT1 149.2
0.00%
0.00%
MOL 2,886
-2.30%
+0.39%
ALTEO 2,950
+3.51%
0.00%
+0.22%
0.00%
-5.08%
+0.80%
MKB 1,972
0.00%
0.00%
+0.17%
0.00%
0.00%
SunDell 45,600
-0.44%
+0.51%
+0.43%
-1.21%
-2.86%
+1.93%
+0.92%
GOPD 12,400
0.00%
OXOTH 3,500
0.00%
0.00%
NAP 1,190
0.00%
0.00%
0.00%
Forrás
RND Solutions
Közélet

Gyurcsány megfogadta Lévai Anikó tanácsait

A miniszterelnök mai blogbejegyzésében arról írt: legfőbb politikai vetélytársa feleségének most megjelent receptkönyvéből főzött töltött paprikát. Gyurcsány Ferenc beszámol arról, hogy először felesége, Dobrev klára lapozgatta Lévai Anikó szakácskönyvét, és ő találta ki azt is, hogy abból főzzön töltött paprikát.

"Lévai Anikó receptje több ponton is eltér attól, ahogyan én, és hozzáteszem attól is, ahogyan édesanyám, Katus készíti. A legnagyobb különbség a rántás körül van. Anyám a rántással kezdi, és a rántást önti fel, hígítja paradicsomlével. Lévai Anikó ezt fordítva csinálja. Ő a paradicsomszószban megfőzi a zöldpaprikába töltött húsgombócokat, a végén ezeket kiveszi, és utólag rántja be a paradicsomszószt. Ez kicsit bonyolultnak tűnik. Én eredetileg természetesen anyám receptje szerint készítettem az ételt. Azon nőttem fel, azt ismertem.

"Édesanyámmal és Lévai Anikóval szemben – akik a rántással a magyar konyha hagyományait követik – végül is úgy döntöttem, hogy e tekintetben maradok a saját receptnél, és rántás nélkül készítem a töltött paprikát" - teszi hozzá Gyurcsány.

"A rántáson kívül még két eltérés van a receptjeink között: én zellert a töltött paprikába nem nagyon szoktam tenni. Paradicsomlevesbe igen, de a töltött paprika szószába nem. De mivel Lévai Anikó azt tanácsolta, most tettem bele egy közepes szelet zellert. Nagyon kellemes íze volt. Azt hiszem, érdemes megfogadni ezt a tanácsát. Viszont ha már az ember egy kicsit olaszosan csinálja a töltött paprikát és a paradicsomszószt, akkor nagyon szívesen teszek a töltelékbe egy kevés oregánót is, amit körülöttem senki sem tesz. És hacsak egy mód van rá, akkor a töltelékhez kétfajta darált húst használok: az eredeti hagyományos magyar sertéshús mellé – ugyanolyan arányban, ha lehetséges – darált borjúhúst is keverek" - olvasható a kormányfői blogon.

Molnár Lajos egészségügyi miniszter meglepetést keltő lemondásáról nem írt azóta sem a miniszterelnök, jóllehet elég sokat kíváncsiak lennének az ő verziójára is. (amoba.hu - VGO)

Értesüljön a gazdasági hírekről első kézből! Iratkozzon fel hírlevelünkre!
Kapcsolódó cikkek