A szocialista párt követi a kormány reformpolitikáját - jelentette ki Gyurcsány Ferenc pártelnök-kormányfő a Mozgó Világ című folyóiratnak adott interjújában.

A legfontosabbnak azt nevezte, hogy eddig nem volt olyan - a reformpolitika szempontjából fontos - törvényjavaslata a kormánynak, amit vissza kellett vonni. Nem ült ki egyetlenegy ember sem a szocialista frakcióból, és a kormányból sem állt fel senki. Az MSZP egyetlenegy platformja sem helyezkedett szembe a reformfolyamattal. Intézményi, institucionális értelemben stabil a hátország - idézi a Híradó a távirati irodát.

Természetesen ebben az esetben is igaz az a mondás, hogy a népszerűségnek sok gazdája van, a nehézségeknek kevesebb - hangsúlyozta. Természetesnek nevezte, hogy a szocialista pártban vannak, akik "elérkezettnek látják az időt, hogy nyilvánosan építgessék önmagukat mint lehetséges alternatívát", mert szerinte baj lenne, ha ebben a pártban úgy gondolnák az emberek, hogy már nem vihetik többre, mint ameddig eljutottak, és úgy jó a rendszer, ahogy van.

Hozzátette azonban: úgy látja, a szocialista párt bázisán ma a szocialista politikusok közül neki van a legnagyobb támogatottsága.