A Norwich Union Healthcare kétszázötven vállalt munkatársait kérdezte meg az alkoholhoz fűződő viszonyukról. A munkavállalók egyharmada kezdte másnaposan a munkát, egytizedük pedig egyenesen részegen ült le dolgozni – írja BBC.
A Norwich Union Healthcare kétszázötven vállalt munkatársait kérdezte meg az alkoholhoz fűződő viszonyukról. A munkavállalók egyharmada kezdte másnaposan a munkát, egytizedük pedig egyenesen részegen ült le dolgozni – írja BBC.
Közülük szinte mindenki úgy nyilatkozott: az állapotuk hatott az aznapi teljesítményükre. A kellemetlen mellékhatások közül a fáradság szerepelt legtöbbször, a válaszadók 42 százalékánál. Ezt követték a koncentrációs nehézségek, a produktivitás csökkenése. A megkérdezett másnapos dolgozók negyede azt mondta, a lehető legkevesebbet dolgozott, és hamar hazament.
A felmérés szerint az elfogyasztott alkohol mennyisége iparáganként változó. A leggyakrabban (41 százalék) a média, és kreatív munkát végzők részegednek le, őket követik az építőipari munkások, az üzleti szolgáltatók, és az IT területen dolgozók.
Nem meglepő, hogy a médiaiparban a legnagyobb az alkohol hatása, hiszen ezekben a körökben szokásos ital mellett lazítani. – vélte Cary Cooper, a Lancasteri Egyetem pszichológia professzora. Hozzátette: a munkáltatóknak kell változtatniuk a szokásaikon, ha szeretnék elkerülni az alkohol jelentette problémát. Mint mondta, a hosszú munkaidő, a stressz, és a magas elvárások miatt a munkahely az alkoholizmus egyik fő kiváltó oka. A professzor szerint ezen rugalmasabb időbeosztással, és több otthonról végezhető feladat beiktatásával lehet változtatni.