Közélet

Jó hír a nagyevőknek!

A különleges ízek, a nemzetközi konyha és az igazi magyar ételek kedvelőit három napos gasztronómiai ünnepre várják június 20-tól naponta 11 órától késő estig az I. Gasztro Fesztivál szervezői az V. kerületi Városháza Parkba.

A kezdeményezés az elképzelések szerint később a belföldi és a nemzetközi turizmus egyik kiemelkedő fontosságú kulturális és ismeretterjesztő rendezvényévé válhat. Minden étterem egy-egy nemzet, ország jellemző kulináris termékét mutatja be és az ételek mellé söröket, borokat is lehet kóstolni. A különböző nemzetek ételeit a szakmájukat művészi szinten művelő séfek készítik el, hiszen az érdeklődők többek között olyan kiváló  éttermek konyháját próbálhatják ki, mint a Columbus Pub, a Carmel, a Symbol, a Wasabi, a Kafana az Aranyszarvas, az Angus vagy  a Maharaja India és a Maharaja Nepál.

A kiváló étkek mellett az ország jellegzetes röviditalából is kortyolhat az ide látogató, ha pedig az ízek és illatok hatására valaki szívesen utazna egzotikus tájakra, akkor sem kell tovább mennie. Hiszen a nemzeti és nemzetközi éttermekhez a budapesti nemzeti idegenforgalmi hivatalok is csatlakoznak, így a helyszínen válogathatnak a legkülönfélébb úticélok közül. A praktikus információkhoz tartozik, hogy a fesztivál alatt az egyes vendéglátó egységekben kizárólag a helyszínen vásárolható gasztro kuponokkal lehet majd fizetni.


A gasztronómia széles tárháza mellett a színpadokon gyerekprogramokkal és számos koncerttel is várják a vendégeket. A Nossa Együttes a brazil napsütést idézi ritmusaival, az Arasinda a török népzene világába kalauzol és a Drumsters ütős együttes pedig vérpezsdítő szamba show-val fokozza majd a hangulatot. A klasszikus jazz kedvelőit pénteken este a műfaj egyik legkiválóbb fiatal csapata, a Harcsa Veronika Quartet várja , de hasonló élményt ígér a Sárik Péter Trió és a Sunsett Együttes is. A gyerekeknek a Napszínház társulata ígér felhőtlen szórakozást  június 21-én szombat délután 14 órakor, a záróprogram pedig vasárnap este 19.30 órakor a Fabula Rasa koncertje lesz.  A futtball rajongók természetesen mindhárom napon kivetítőn élvezhetik az EB soron következő meccseit.

gasztro fesztivál
Kapcsolódó cikkek