Közélet

"Útjelző táblát" ad a Fidesz a polgármestereknek

A Fidesz elnöksége Mikola István kijelentésével nem, ám az ennek kapcsán keletkezett helyzettel foglalkozott - idézi Varga Mihályt, a párt alelnökét a Távirati Iroda alapján a Klubrádió.

Mikola István véleményt mondott, szemben a pártból azóta kizárt fideszes politikusokkal, akik viszont a párt irányvonalával ellentétes döntést hoztak - fogalmazott Varga.

Mikola július elején Kiskunhalason azt mondta, helye van az egészségügyben a magántőke bevonásának szakmai vállalkozásokon keresztül, megfelelő korlátokkal. A négy évvel korábban működtetésre magánkézbe adott kiskunhalasi kórházban tartott Semmelweis napi ünnepségen Kökény Mihállyal, az MSZP egészségügyi szakpolitikusával együtt vett részt.

A Fidesz Heves megyei választmányának elnöksége a közelmúltban zárta ki a párt tagjainak sorából Csáki Zsigmondot, Heves polgármesterét és Magyar Istvánt, az egri pártszervezet elnökét. A kizárásra azok után került sor, hogy a Csáki vezette jobboldali többségű önkormányzat pályázat alapján magánkézbe adta a hevesi rendelőintézet működtetését, a pályázat nyertese pedig az Agria Ügyelet Kft. volt, amelynek egyik tulajdonosa Magyar, a Fidesz egri elnöke.

Az alelnök közölte: a Fidesz választókerületi elnökei és polgármesterei újra megkapják azt az országos választmányi határozatot, ami az egészségpolitikai kérdésekben "útjelző táblaként szolgál".

Orbán Viktor, a Fidesz elnöke az ügy kapcsán Habis László egri polgármesternek nyílt levelelet írt.

csáki zsigmond egészségügy Fidesz mikola Varga Mihály
Kapcsolódó cikkek