Közélet

Vízilabda Eb: a bronzért játszhatnak Stieber Mercedesék

Egy góllal kikapott a házigazda spanyol válogatottól, így az orosz-olasz párharc vesztesével a harmadik helyért játszhat szombaton az Európa-bajnokságon a magyar női vízilabda-válogatott.

Megesett már spanyolverés női vonalon - mondogatták a magyar hölgypólósok házatáján a málagai Eb csütörtök esti elődöntős ütközete előtt, s okkal, hiszen az idei vendéglátók nemzeti csapatát a 2006-os, belgrádi kontinensviadal bronzmeccsén legyőzték Stieber Mercedesék. Ezúttal a legjobb négy között akadt egymásba a két gárda, s nagyjából azonos eséllyel vághattak neki a 4x8 perces összecsapásnak.

A nagyobb tudás és tapasztalat Godova Gábor alakulata mellett szólt, a jobb - helyesebben: nem lévén pekingi olimpiai indulók, éppen a honi Eb-hez mint számukra az esztendő eseményéhez igazított - formaidőzítés, no és a környezet pedig inkább a spanyolok sikerét ígérte. Anna Pardo - aki amúgy magyar légiós, klubszinten az OSC csapatát erősíti - és társnői oroszlánkörmüket már a csoportmeccseken megmutatták, amikor 10-9-re legyűrték a sokak által végső győztesnek várt, s a másik elődöntőben az olaszokkal meccselő oroszokat. Ugyanakkor a magyarok formája is felfelé ívelt, a hollandok felett aratott, s a négy közé jutást eredményező diadal  közepette olykor már egészen ígéretes játékot is lehetett látni tőlük.

Az elődöntők már a női póló nagyobb "becsben tartása" jegyében zajlottak, amennyiben a csütörtöki hölgyprogram két meccsét nem a megszokott fedett uszodában, hanem a Centro Acuático pompás szabadtéri - ám eleddig csak a férfimérkőzések színhelyéül szolgáló - 50-es medencéjében rendezték meg.

vízilabda Magyarország Spanyolország női válogatott
Kapcsolódó cikkek