Közélet

Gerillakertészek a Moszkva téren - Megszólalt a támogató cég

Az SAP Hungary Kft. megerősítette, hogy nagyszabású zöldfelület-fejlesztési programjának keretén belül növények legális ültetéshez anyagi támogatást nyújtott zöld aktivisták számára.

Szeptember elsején magukat „gerillakertészeknek” nevező zöld aktivisták Budapest központi helyén, a Moszkva téren demonstrációt tartottak. Ennek során a tér közepén egy pálmacsemetét ültettek el, amivel egyfelől a környezetrombolás veszélyeire, másfelől a fenntartható fejlődés fontosságára kívánták felhívni a figyelmet.

Mint azt tegnap sajtóközleményben a gerillakertészek közölték akciójuk a korábbi zöld vadművelet folytatása. Nem vártak engedélyre, úgy döntöttek, hogy öntevékeny maguk tesznek az emberibb környezetért. A drága növény megvásárlását pedig az egyik multinacionális cég támogatása tette lehetővé - olvasható a közleményükben. A pálma mellett elhelyezett, a fenntartható fejlődés fontosságára figyelmeztető táblákat másnap reggelre ismeretlenek részben elpusztították.

Az SAP Hungary Kft. ma lapunknak küldött közleményben közölte, anyagi támogatást biztosított a zöld aktivistáknak, a Moszkva téri faültetés illegális elemeivel azonban nem tud azonosulni. Az önkéntes kertészeket támogatni kívánja abban, hogy az akciót utólagosan legalizálják, a szükséges engedélyeket beszerezzék, és a vandálok által időközben megrongált figyelemfelkeltő táblákat pótolják.

Kérdéses persze, hogy a "zöld vadművelet gerillakertészei" mennyire igyekszenek majd legalizálni akcióikat, hiszen az ültetések célja alighanem éppen a figyelemfelkeltés, és a minél nagyobb hírverés. A gerillák honlapjáról ugyanis kiderül, a vadművelet valójában a Hegyalja-fesztivál PR-akciója.

gerilla pálma SAP Moszkva tér
Kapcsolódó cikkek