Sokak szerint megtört a jég a móri ítélet ügyében. Sőt megtört az átok, hisz a magyar igazságszolgáltatás történetében óriási fiaskó történt. A bíróság ugyanis hazánk legkegyetlenebb büntetőügyében nem az igazi elkövetőket ítélte el jogerősen.

Hat esztendő után kiderült, hogy a brutális nyolcas gyilkosság miatt életfogytig tartó börtönbüntetésre ítélt Kaiser Ede ártatlan, és erről hajlandó a bíróság dönteni, illetve határozatot hozni.

Az ártatlanul elítélt férfi perújítását jövőhéten kezdi tárgyalni a bíróság. Így is majd két évig kellett arra várni, hogy a Sátoraljaújhelyen sínylődő férfi beadványával foglalkozzanak, hisz Kaiser, amint nyilvánosságra került, hogy a magyar FBI elfogta a móri gyilkosokat, azonnal tollat és papírt ragadott és beadványt írt. 

Kaiser védője továbbra is úgy véli, hogy ami ebben az ügyben történt, az botrányos. Arra a kérdésére, hogy a téves ítélet után várhatóak-e felelősségre vonások, azt gondolom nem - mondta az ügyvéd, majd hozzátette: minden rendőr, ügyész és bíró megúszta azt, hogy egy embert kvázi halálraítéltek tévesen.