Közélet

Koeman megtartotta az első edzést Svédországban

Megtartotta első edzését Stockholmban, a szerdai világbajnoki selejtező előtt a magyar labdarúgó-válogatott.

Az MLSZ tájékoztatása szerint a hosszú utazás után alapos bemelegítés vezette fel az esti, közel egyórás tréninget a Rasunda Stadionban, ahol az egész napos esőzés ellenére is jó minőségű talajon gyakorolhattak a játékosok. Sokmozgásos, labdás gyakorlatok jellemezték a foglalkozást, amelyet a hazai sajtó részéről is élénk érdeklődés kísért.

Az edzés végén Erwin Koeman szövetségi kapitány a svéd televízió interjúvolta meg, majd sajtótájékoztatóra is sor került a magyar válogatott szakvezetőjének részvételével. A hazai újságírókat elsősorban az érdekelte, hogy Koeman mit szól a svéd nemzeti csapat játékrendszerének változásához és melyik csapatot tartja nehezebb ellenfélnek: a dánt, vagy a svédet.

Ez utóbbi felvetésre a holland szakember úgy reagált, hogy mindkét gárda az európai élmezőnybe tartozik, de természetesen a szerdai rivális tűnik jobbnak.

Szerda délelőtt a stadionhoz közel lévő szálloda parkjában lesz könnyű átmozgatás, és az is lehet, hogy a játékosok meglátogatják a szintén a szállodájukban található fittnes-központot is.

vb Koeman Foci sport futball magyar svéd edzés labdarúgás
Kapcsolódó cikkek