Közélet

Hermetikus lezárás a belvárosban - Van, ahová gyalog se lehet menni

A gyalogosok sem léphetnek be a NATO-csúcs miatt lezárt belvárosi területre. A Mariott, Sofitel és Intercontinental szállók környékét hermetikusan lezárták, a delegációk reggeli és délelőtti érkezése miatt a ferihegyi gyorsforgalmi úton várhatóak időszakos teljes zárások.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint a hermetikus zárás a Dorottya utca, Váci utca, Régi posta utca, Március 15-e tér, pesti alsó rakpart, Eötvös utca és ismét a Dorottya utca eleje által bezárt körre érvényes - számol be a Hírszerző az MTI alapján.

A forgalom elől teljesen elzárták október 12-én éjfélig a XIII. kerületben a Bessenyei utca Hegedűs Gyula utca és Pannónia utca közötti szakaszát, csütörtökön délután fél négy és este hét óra között a Kossuth teret. Csütörtökön 0 órától 10-én éjfélig a V-IX. kerületben az Apáczai Csere János utca, a pesti alsó rakpart Közraktár utca és Garibaldi utca közötti szakaszát, a Dorottya utca Roosevelt tér és Szende Pál utca közötti szakaszát, a Szende Pál utca, a Vigadó utca Vörösmarty tér és Apáczai Csere János utca közötti szakaszát és a Deák Ferenc utcát, a Türr István utcát, és a Régiposta utcát is.

A Budapest Airport ajánlása szerint érdemes elkerülni a ferihegyi gyorsforgalmi utat, főleg csütörtökön délelőtt és pénteken délután.

gyalog NATO-csúcs lezárás
Kapcsolódó cikkek