Közélet

Korda György: A Fidesznek is énekelnék, de nem tömeggyűlésen

Ha Schmuck Andor barátom hív, készséggel megyek - akár ingyen is – énekelni a Tisztelet Társaságához, de többször léptem már fel az MDF-nek, a kisgazdáknak, de Kuncze Gábornak is – mondta Korda György a HVG-nek, majd hozzátette: ha nem tömeggyűlésről van szó, a Fidesznek is rendelkezésére áll.

Korda a hetilapnak beismerte, Tasnádi Péter és más ismert személyek valóban gyakran megfordulnak a szállodájában, de a termet végülis az béreli ki, aki akarja.

Az énekes azt mondta: Őt soha senki sem kényszerítette arra, hogy meghajlítsa a derekát. „Nem kapacitáltak, hogy lépjek be a pártba. Számtalanszor jártam Amerikában is, de senki sem kért, hogy bármit is meséljek a pályatársaimról.”

Szerinte ma a fiatalok megcsömörlöttek a csinált sztároktól. Eredeti, nagy formátumú példaképre vágynak, akire fel lehet nézni, aki hitelesen elő tudja adni a Lady N-t, vagy idézni lehet tőle olyanokat, hogy "megadta", "all in", vagy "a dámák a végén nem jönnek, csak mennek".

 Korda György a lapnak elmondta, még sem Kossuth-díjjal, sem Érdemes vagy Kiváló Művész elismeréssel nem tisztelték meg, ettől függetlenül nincs ember, aki nála többet kaphatott, hiszen újabb és újabb generációknak mutathat példát az életével.

Korda Görgy MSZMP portré Fidesz retro énekes
Kapcsolódó cikkek