Közélet

Korda György: A Fidesznek is énekelnék, de nem tömeggyűlésen

Ha Schmuck Andor barátom hív, készséggel megyek - akár ingyen is – énekelni a Tisztelet Társaságához, de többször léptem már fel az MDF-nek, a kisgazdáknak, de Kuncze Gábornak is – mondta Korda György a HVG-nek, majd hozzátette: ha nem tömeggyűlésről van szó, a Fidesznek is rendelkezésére áll.

Korda a hetilapnak beismerte, Tasnádi Péter és más ismert személyek valóban gyakran megfordulnak a szállodájában, de a termet végülis az béreli ki, aki akarja.

Az énekes azt mondta: Őt soha senki sem kényszerítette arra, hogy meghajlítsa a derekát. „Nem kapacitáltak, hogy lépjek be a pártba. Számtalanszor jártam Amerikában is, de senki sem kért, hogy bármit is meséljek a pályatársaimról.”

Szerinte ma a fiatalok megcsömörlöttek a csinált sztároktól. Eredeti, nagy formátumú példaképre vágynak, akire fel lehet nézni, aki hitelesen elő tudja adni a Lady N-t, vagy idézni lehet tőle olyanokat, hogy "megadta", "all in", vagy "a dámák a végén nem jönnek, csak mennek".

 Korda György a lapnak elmondta, még sem Kossuth-díjjal, sem Érdemes vagy Kiváló Művész elismeréssel nem tisztelték meg, ettől függetlenül nincs ember, aki nála többet kaphatott, hiszen újabb és újabb generációknak mutathat példát az életével.

Értesüljön a gazdasági hírekről első kézből! Iratkozzon fel hírlevelünkre!
Kapcsolódó cikkek