portré

Kicsoda Volodomir Zelenszkij? Az egykori színész, aki élete legnehezebb szerepét játssza most

Utánajártunk a 44 éves politikus eddigi pályafutásának.
2022.02.26 Olvasási idő:

Ritka Mozart-portré kelt el négymillió euróért

A Christie's szakértője szerint a kép jelentőségét emeli, hogy a vásznon látható a kotta is, amiből Mozart játszik.
2019.11.28 Olvasási idő:

Demszky elbúcsúzott - Nézegessen fotókat!

„A történelemben nincs happy end, csak euforikus, boldog kezdetek vannak. Bízzuk az értékelést az utókorra” – így búcsúzott Demszky Gábor, akin kívül nem volt főpolgármester Európában, aki 20 éven keresztül választott vezetőként állt volna egy város élén. Az októberi önkormányzati választáson már nem indul. A most 58 éves Demszky Gábor neve biztosan szerepelni fog a történelemkönyvekben, de lovasszobrot egy ideig biztosan nem fognak állítani neki a budapestiek. Kérdés ugyanis, mire fognak emlékezni: a fejlesztésekre vagy a korrupcióra. Tény azonban, hogy Budapest a szabadság és a tolerancia városa volt ténykedése alatt.
2010.08.26 Olvasási idő:

Edelényi polgármester: "Már a Mókus örsben is nyüzsögtem"

A Fideszben tudják rólam, hogy én egy ilyen, kicsit izgága ember vagyok, már az általános iskolában, a Mókus örs vezetőjeként is szókimondó, nyüzsgő, közösségszervező valaki voltam – mondta a HVG-nek adott interjúban Molnár Oszkár, edelényi polgármester.
2009.10.08 Olvasási idő:

"Zavarba hoz, amikor egy nő előreenged, mert miniszter vagyok"

Zavarba hoz, amikor egy nő előreenged, mert miniszter vagyok – mondta a HVG-nek Varga István nemzeti fejlesztési és gazdasági miniszter, akitől saját bevallása szerint meglehetősen távol áll a közigazgatás hierarchikus szemléletmódja.
2009.07.09 Olvasási idő:

Varga Karsairól: "Jóska tényleg nem könnyű eset"

Ha már az országtól elvárjuk, hogy visszafogja magát, magamtól is megkövetelem – mondta a HVG-nek Varga Zoltán önkormányzati miniszter, aki leszögezte: tiszteli az elődjét, de nem akar semmilyen extravaganciával kitűnni.
2009.06.25 Olvasási idő:

Tudta, hogy nézett ki Shakespeare? - Most már más sem

A tudósok egyetlen festményről tudnak, amely Shakespeare életében készülhetett, és amelyről eddig azt hitték, a Mestert ábrázolja. Most viszont szinte biztosak abban, hogy a kép egy XVII. századi udvaroncot ábrázol.
2009.03.20 Olvasási idő:

Korda György: A Fidesznek is énekelnék, de nem tömeggyűlésen

Ha Schmuck Andor barátom hív, készséggel megyek - akár ingyen is – énekelni a Tisztelet Társaságához, de többször léptem már fel az MDF-nek, a kisgazdáknak, de Kuncze Gábornak is – mondta Korda György a HVG-nek, majd hozzátette: ha nem tömeggyűlésről van szó, a Fidesznek is rendelkezésére áll.
2008.10.16 Olvasási idő: