Közélet

"Normális országban már túl lennénk az előre hozott választáson"

Gyorsan és kreatívan reagált Gyurcsány Ferenc a pénzügyi válságra, igaz, hátsó politikai számításból: meglátta, hogy esélyt jelent számára a válságmenedzseri szerep - mondta az InfoRádió Aréna című tegnapi műsorában Tölgyessy Péter.

A politikai elemző emlékeztetett arra: az MSZP korábban arra készült, hogy lesz két nehéz év megszorításokkal és reformokkal, de a választás előtt két évvel kezdődhet az osztogatás. A miniszterelnök és a kormány viszont nagyon gyorsan és dicséretes irányban változtatott a véleményén, ahogy módosult a helyzet a pénzügyi válság miatt - számol be a hirado.hu az FH alapján az InfoRádió műsorából.

Magyar politikusok olyan gyorsan, mint most Gyurcsány Ferenc, csak akkor váltanak, ha közvetlen a fenyegetés, és ez most nem ilyen helyzet volt - utalt a kormányzati döntésekre Tölgyessy Péter. Az elemző, mint mondta, tehetséges politikusnak tartja Gyurcsány Ferencet, aki most is gyorsan reagált - igaz, ebben volt politikai számítás is. "A magyar jobboldal szemében ő a leggyűlöletesebb személy, aki most esélyt kapott arra, hogy a válságmenedzser szerepében tetszelegjen" - fogalmazott. Azt sajnálatosnak nevezte, hogy egyből megfogalmazta a nemzeti csúcsot, ami nem demokratikus elképzelés.

Gyurcsány Ferenc célja változatlanul a politikai túlélés, és nagy lépést tett afelé, hogy 2010-ig ő maradjon a kormányfő. Igaz, ez csak Magyarországon lehetséges. "Egy normális országban már túl lennénk az előre hozott választáson" - mondta a műsorban Tölgyessy Péter.

Gyurcsány Ferenc Tölgyessy Péter nemzeti csúcs InfoRádió
Kapcsolódó cikkek