"Meg kell vizsgálni a konkrét ügyet, és ha történt valami hiba az eljárásban, azt természetesen korrigálni kell és meg kell nézni a jogszabályokat is, hogy kellően segítik, védik-e azokat, akik fel akarják tárni a szabálytalanságokat és visszaéléseket. Ha úgy látjuk, hogy nem - sok jel mutat arra egyébként, hogy ez a védelem és támogatás még nem elég erős -, akkor a jogszabályokon is változtatni fogunk" - mondta Draskovics Tibor, aki hivatalos látogatáson külföldön tartózkodik - idézi a távirati irodát a Híradó.  

Az igazságügyi és rendészeti miniszter szólt arról, hogy kollégái már elkezdték az újságíró rabosításának kivizsgálását, s az eredmények tükrében döntenek arról, kell-e korrigálni az eljárást, vagy jogszabály-módosításra lesz-e szükség.

A vizsgálat néhány napon belül befejeződhet - tette hozzá Draskovics Tibor, hangsúlyozva: Magyarországnak olyan szabályozást kell kialakítania és működtetnie, amely segíti és védi mindazokat, akik a korrupciós ügyek feltárásában közreműködnek. Itt különös jelentősége lehet az újságíróknak, őket is segíteni és védeni kell, hogy a közvélemény elé tárhassák, ha valaki, mondjuk éppen mozgássérült-igazolványokkal próbál visszaélni - mondta a tárcavezető.