Közélet

Régiós elismerés a stratégiáért

Díjat ért a vezetés stratégiai gondolkodása a Debreceni Egyetemen. A Műszaki Kart a kamara ismerte el.

Észak-Alföldi Minőségi Díjban részesült a szervezeti kiválóság terén elért kimagasló eredmények elismeréseként a Debreceni Egyetem Műszaki Kara 2008. december 15-én. A kitüntetést az Észak-Alföldi Régió kereskedelmi és iparkamarái ítélik oda évente.

Az Agrár- és Műszaki Tudományok Centrumához tartozó Műszaki Kar 2007 szeptembere óta működik egyetemi karként, a jogelőd intézményeket figyelembe véve azonban már 1965 óta folytat műszaki oktatást. A Debreceni Egyetem karának története egyedülálló abban a tekintetben, hogy technikumból alakult át egyetemi karrá. A 109 főállású munkatársat foglalkoztató és több mint 3000 hallgatót oktató kar legfőbb célkitűzése, hogy Műszaki Tudományi Karrá váljon. "Ez egy következő lépcsőfokot jelent karunk életében, melynek megvalósulásához egyre közelebb kerülünk. Ezt bizonyítja az is, hogy a képzés és oktatás mellett növekvő jelentőséggel bír a munkatársak kutató-fejlesztő és tudományos munkája is." – mondta el Dr. Varga Emilné dr. Szűcs Edit, a Műszaki Kar dékánja.

Az intézmény legfőbb erőssége a vezetés stratégiai gondolkodása, melynek elismeréseként kapta meg 2008. december 15-én az Észak-Alföldi Minőségi Díjat. Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok, illetve Szabolcs-Szatmár-Bereg megyék kamarái által évente odaítélt díj elbírálásakor többek között olyan szempontokat vesznek figyelembe, mint a vezetés, a stratégia, az emberi erőforrások, a társadalmi hatások vagy az elért jelentősebb sikerek, eredmények.

minőség elismerés Műszaki Kar Észak-Alföld Debreceni Egyetem
Kapcsolódó cikkek