Közélet

A biztonsági őr gyilkolt - Egyedülálló brutalitás -Részletek

Elfogták a csepeli kettős gyilkosság elkövetőjét,gazdasági bűncselekmény áll a csepeli iskolai gyilkosság hátterében. Egy magnó rögzítette az áldozatok kivégzését.

"A biztonsági őr volt a tettes" - közölte a rendőrség a csütörtök délelőtti sajtótájékoztatón. Információink szerint a rendőrséget az egyik áldozat zsebében talált magnón rögzített hangfelvétel vezette nyomra.

Mint kiderült az iskola gazdasági igazgatója és a biztonsági őr 3-4 millió forintot sikkasztott az iskola pénztárából. Az igazgató ezért a gyilkosság előtt egy nappal mindkettőt kirúgta. Az elkövetők szerda este el akarták kérni az igazgatótól a sikkasztás bizonyítékait, amit az nem akart átadni. Ezért két lövéssel kivégezték őket.

A megbeszélésen jelen volt fiatal tanár zsebében talált magnó rögzítette a kivégzést és az áldozatok könyörgését. A rendőrség elmondása szerint a felvételen hallható kivégzést a magyar kriminalisztika történetében egyedülálló brutalitással követték el.

Ezek után a gyilkos a saját tenyerébe lőtt, majd segítséget kért és a kiérkező rendőröknek kitalálta a símaszkos támadó történetét. Ezalatt a gazdasági igazgató az iskolából elvitte azt a szervert, amely az iskola térfigyelő kameráinak felvételeit rögzítette, és a Dunába dobta.

Közleményben fejezte ki részvétét az Oktatási és Kulturális Minisztérium a szerda este egy csepeli iskolában történt gyilkosság két áldozata hozzátartozóinak.

"Az Oktatási és Kulturális Minisztérium (OKM) mély megdöbbenéssel értesült a Széchenyi utcai Csepel-sziget Általános és Szakképző Iskolában szerda este történt, Magyarországon eddig példátlan kettős gyilkosságról" - írta a szaktárca.

szerver Csepel biztonsági őr
Kapcsolódó cikkek