Közélet

Australian Open: Szávay párosban is búcsúzott

Szávay Ágnes az orosz Jelena Vesznyinával az oldalán kikapott a női párosok harmadik fordulójában a melbourne-i ausztrál nyílt teniszbajnokságon.

A hétfői mérkőzésen mindössze három gémet nyert Szávay és Vesznyina, ám előbbi honlapjának beszámolója szerint ez korántsem a tapasztalt rivális kiváló játékának volt köszönhető, hanem a magyar-orosz duó rengeteg rontásának.

Az első játszmában 1:2-nél vesztették el előszö  adogatójátékukat Szávayék, ezt követően pedig állandósultak a hibák. Az alapvonalról és a hálónál is bizonytalan volt mindkét teniszező, így gyorsan elúszott az első, majd a biztató kezdés után a második szett is.

"Abszolút nem volt sima mérkőzés. Az első szettben rengeteg sanszunk volt, kétszer is közel álltunk ahhoz, hogy elvegyük az adogatásukat - nyilatkozott Szávay a honlapján. - Nagyon sok pontot elszórtunk, olyan labdameneteket vesztettünk el, amelyeket meg kellett volna nyernünk. Fordulhatott volna úgy is, hogy mi hozzuk 6:1-re azt a játszmát. Taktikailag is jól építettük fel a meccset, de sajnos kikaptunk." Szávay Ágnes most visszautazik Magyarországra, hogy együtt  készüljön majd a válogatottal a tallinni Fed Kupa-mérkőzésre.

Ausztrália szávay ágnes vereség tenisz
Kapcsolódó cikkek