Közélet

Dakar 2009: elutasították Palikék óvását

Az Argentínában és Chilében rendezett Dakar-rali versenyigazgatósága elutasította a Palik Racing Team óvását

Az Argentínában és Chilében rendezett Dakar-rali versenyigazgatósága  elutasította a Palik Racing Team óvását, így hivatalossá vált, hogy a Palik László, Darázsi Gábor autós páros (Nissan) a 21. helyen végzett, míg a Szaller Zoltán, Pócsik László, Csitári Tibor kamionos egység (MAN) a tereprali-viadal legjobb magyar eredményét produkálva a 10. lett az abszolút értékelésben.

A versenyigazgatóság a korábbi döntését megváltoztatva péntek este 12 órás büntetéssel sújtotta azokat az egységeket, amelyek nem fejezték be a csütörtöki szakaszt, ezt követően fellebbezett a Palik Racing Team, mivel - amint azt Palik László közölte - a szervezők döntése volt, hogy rövidítsék le a szelektívet, ők több társukkal egyetemben folytatták volna a küzdelmet.

A Szalay Balázs, Bunkoczi László (Opel) duó a 22. lett az összesítésben - Szalay a vesekővel kórházban kezelt Bunkoczi nélkül teljesítette a vasárnapi néhány km-t, ami már nem számított bele az összesítésbe -, míg Liszi László Fenesi Józseffel (Mitshubishi) az oldalán az 52. helyen fejezte be a dél-amerikai kalandot.

dakar óvás Szalay Palik
Kapcsolódó cikkek