Közélet

Szigetvári Viktor: "Édesanyámon a templomajtóban kérik számon a fiát"

Azt tűztem ki célul, hogy 35-40 éves koromra meghatározó politikaközeli háttérember legyek Ami megvalósult, messze felülmúlta a várakozásaimat – mondta a HVG-nek Szigetvári Viktor kampánytanácsadó, az MSZP volt kampányigazgatója.

A volt piarista Szigetvári Viktor a lapnak elmondta, élete első szavazásán, 1998-ban még a Fideszre voksolt, de néhány hónap alatt kiábrándult a kormányzásukból. A tanácsadónak még az egyetemi konzulense is Navracsics Tibor volt, de mint mondta, a politika szóba sem került közöttük.

„Sok barátom elfordult tőlem, miután tanácsadó lettem, de nem hiszem, hogy hibáztam volna. Nehezen élem meg, amikor az édesanyámon akarják számonkérni a templomajtóban, hogy a fia elzüllött, vagy, hogy korábbi hitoktatóm Gyurcsány takarodj-ot kiabál a Kossuth téren.” Szigetvári hozzátette: szeretné hinni, hogy nem öncsalás, ha azt gondolja: meg tudta őrizni az integritását és a tisztességét, és nem darálta be a gépezet.

A vizitdíjas népszavazást is irányító Szigetvári szerint 14 héttel a szavazás előtt már senki nem tudta volna megfordítani a közhangulatot, de eredménynek tartja, hogy nem bukott bele a kormány. A választások előtti ötleteire visszaemlékezve elmondta: a buli színe kampánycédé az ő nevéhez köthető, s bár a számokat nem ő válogatta, amikor rá akartak tenni egy dalt a Flashdance-ből, nem engedte, mondván az kulturális értelemben már lelóg róla.

Szigetvári Viktor politikusi ambícióiról a lapnak elmondta: a politikában több évre menő anyagi tartalék nélkül az ember kiszolgáltatott és könnyen megkísérthető lesz. „Nem panaszkodhatom, de az egzisztenciateremtésben még nem tartok ott, hogy politikusként meg tudnám őrizni a szuverenitásomat”.

Gyurcsány szigetvári Navracsics
Kapcsolódó cikkek