Közélet

Verekedés volt a bosnyák-szerb teniszmeccsen

Nézőtéri verekedés követte az ausztrál nyílt teniszbajnokságon a szerb címvédő Novak Djokovics és az amerikai, de bosnyák születésű Amer Delic mérkőzését, amely amúgy előbbi négyjátszmás sikerét hozta.

A meccs közben még minden rendben volt az egymástól csak néhány méterre ülő, szerb, illetve bosnyák nemzeti zászlóba burkolózó, zömmel fiatalok alkotta szurkolótáborok között. Amikor azonban a pályán véget ért a csata, a lelátón kitört a csetepaté: üvegek és székek repültek kölcsönösen egymás felé. Egy bosnyák nőt úgy fejen találtak, hogy elájult, utóbb azonban kiderült, hogy megúszta kisebb sérüléssel a dolgot. A biztonsági erők percek alatt a nézőtéren voltak, szétválasztották és a Melbourne Parkból kivezették a verekedő feleket. Három ember ellen rendőrségi eljárás indult.

Az Australian Openen visszatérően előfordulnak etnikai indíttatású összecsapások. A péntekihez hasonló méretű incidens legutóbb két éve volt a melbourne-i Grand Slam-tornán, amikor is vagy másfélszáz szerb és horvát drukker esett egymásnak.

Melbourne szerb tenisz bosnyák
Kapcsolódó cikkek