Közélet

Lista a gazdag képviselőkről akik segélyt is kaptak - Jótékonyság kijevi módra?

A kijevi parlament csak kozmetikai jellegű változtatásokat hajtott végre a 2009-es költségvetésben, miközben a leplezetlen gazdasági válságban a jelenlegi és a volt képviselők pénzügyi segélyre és juttatásokra tartanak igényt - írja a Kyiv Post csütörtöki száma.

Az ukrán lap által említett furcsaságok között szerepel, hogy a volt törvényhozók egy éven át, teljes fizetés folyósítása mellett kapnak munkanélküliségi juttatást, ezt követően pedig csak fele összegű támogatást mindaddig, amig nem mennek nyugdijba, feltéve, ha nem találnak munkát.

Több forrásból származó információk szerint a képviselők pedig 14.000-17.000 hrivnyát vágnak zsebre havonta, ebben az összegben az egyéb juttatások nem szerepelnek.

A Kyiv Post idézte azt a listát is, amelyet az Unian sajtóügynökség tett közzé a 13 legjobb módú képviselőről, akik még mindig segélyben részesülnek. Köztük van a Krim egyik leggazdagabb embere, továbbá egy olyan üzletember, aki több gáztársaság tulajdonosa is.

Amikor az ukrán sajtóban megjelentek a hírek a közmegvetésükről, egyes képviselők válaszul úgy reagáltak, hogy a pénzt jótékonysági célra költik.

képviselő Kijev jótékonyság Kyiv Post nyugdíj
Kapcsolódó cikkek