Közélet

Botrányokat vizsgálna a Fidesz ha kormányra kerülne

A székesfehérvári szocialista politikus szállodatámogatási ügyéhez hasonló eseteket vizsgálná meg kormányra kerülése esetén a Fidesz - mondta az ellenzéki párt helyettes szóvivője az MTI kérdésére válaszolva sajtótájékoztatón.

Egy csütörtöki lapinformáció szerint a Molnár Albert szocialista képviselő résztulajdonában lévő cég több mint 400 millió forintos vissza nem térítendő támogatást kapott. Molnár Albert az MTI-hez eljuttatott közleményében a cikkre reagálva közölte: az építéssel munkahelyeket teremtenek.

A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ) közlése szerint pedig a szabályos és a kiírásnak megfelelő pályázatokat a bírálóbizottságok bírálják el, a cégek tulajdonosi hátterének vizsgálata pedig nem az NFÜ feladata. Molnár Albert már másfél éve nem volt tagja a Közép-dunántúli Regionális Fejlesztési Tanácsnak a támogatásáról szóló döntés idején - közölte az MTI érdeklődésére a regionális fejlesztési ügynökség ügyvezető igazgatója. Cser-Palkovics András, a Fidesz helyettes szóvivője csütörtökön, Budapesten tartott sajtótájékoztatóján azt mondta, bár az országban fokozatosan romlik a helyzet, az ország és az emberek egyre nagyobb bajba jutnak, mégis vannak olyan emberek, akik a nehéz időkben is jól járnak - idézi a távirati irodát a BAMA.

Az ellenzéki politikus példaként a Magyar Nemzet csütörtöki információját említette.

A lap szerint a Molnár Albert MSZP-s országgyűlési képviselő résztulajdonában lévő cég szállodafejlesztésre uniós és hazai közpénzből kapott 468 millió forintos vissza nem térítendő támogatást a Magyar Király Szálloda luxushotellé történő átalakítására.

A lap úgy tudja, a kormány irányítása alatt álló Nemzeti Fejlesztési Ügynökség, illetőleg a kormánypárti többségű Közép-dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács - amelynek korábban Molnár is tagja volt - által megítélt 468 millió forintot az MSZP-s képviselő résztulajdonában lévő Balance-99 Ingatlanhasznosító és Vendéglátó Zrt. nyerte el, amely 100 százalékban birtokolja a szállodát üzemeltető Magyar Király Vendéglátó Kft.-t. Orbán Viktor pártelnök kedden úgy nyilatkozott az Echo TV-nek: különösen azokat a látványos és nagy bűncselekményeket fogják egyenként kivizsgálni a nagy nyilvánosság előtt, amelyeket nem derítettek fel, de amelyektől mégis hangos az ország.

 Az MTI-nek arra a kérdésére, hogy a Fideszen belül milyen konkrét ügyek kerültek szóba, Cser-Palkovics András úgy válaszolt: az elmúlt hónapokban több hasonló ügyet derítettek fel, de a székesfehérvári eset jó példa arra, hogy a politikai és morális kérdések mellett jogi kérdések is felmerülhetnek. Az ilyen típusú ügyeket kell majd megvizsgálni, amikor arra lehetőségünk lesz - szögezte le Cser-Palkovics András, ám a helyettes szóvivő további kérdésre sem nevezett meg más konkrét esetet.

MSZP szálloda Fidesz botrány
Kapcsolódó cikkek