Közélet

Gyurcsány nem felelős a válságért

Senki nem teheti felelőssé Gyurcsány Ferencet a válságért - jelentette ki Poul Nyrup Rasmussen, az Európai Szocialisták Pártjának (ESZP) elnöke szombaton a miniszterelnök azon bejelentésére reagálva, amelyben új kormány alakítását javasolta új kormányfő vezetésével.

Gyurcsány Ferenc mindent megtett, amit tudott, helyesen cselekedett Magyarország érdekében - szögezte le a dán politikus, akinek szavait szóvivője tolmácsolta. Úgy vélte, a kormányfő ezekben az években határozott vezetést biztosított Magyarországnak, előremutató új fejezetet teremtett az ország életében. Emellett mindig maga elé helyezte országát és pártját - tette hozzá.

Rasmussen jelezte, hogy teljes egészében tiszteletben tartja Gyurcsány döntését. Az ESZP-elnök összetartásra szólította a pártcsoportjához tartozó MSZP-t "annak érdekében, hogy Magyarország túljusson ezen a nehéz időszakon". Rasmussen a párt előtt álló fontos feladatnak nevezte azt is, hogy győzelmet arasson a júniusi EP-választáson.

A BBC a Reuters tudósítása nyomán számolt be a magyaországi fejleményekről. A cikk címében akadálynak nevezte Gyurcsány Ferencet, annak alapján, hogy a magyar kormányfő saját magát titulálta így.

Gyurcsány felelős rasmussen válság
Kapcsolódó cikkek