Közélet

Tasnádi nem is akarta megöletni a feleségét?

Felmentést kért a legsúlyosabb vádak alól Tasnádi Péter ügyvédje a vállalkozó hétfőn folytatódó büntetőperében

Az ügyészség Tasnádit 16 bűncselekménnyel, köztük felbujtóként elkövetett, életveszélyt okozó testi sértéssel és emberölés előkészületével vádolja - írta a bama.hu a távirati iroda híre alapján.

Tuza Péter ügyvéd védőbeszéde elején hangsúlyozta, fenntartással kell kezelni a védencére, Tasnádi Péterre terhelő vallomásokat tevő, korábban a vállalkozónak dolgozó Agárdi Gábor állításait, akivel az ügyészség vádalkut kötött. Az ügyvéd általában is kifogásolta a vádalku intézményét, mivel szerinte jogállamban elfogadhatatlan az olyan törvényi rendelkezés, amely kizárólag a bűnüldözési érdeket tartja szem előtt.

Tuza Péter először Tasnádi volt  felesége és az ő élettársa ellen elkövetett emberölés  előkészületének vádjára reagált. A vád szerint Tasnádi Péter 2001 és  2004 októbere között többször adott megbízást a két ember  megölésére. Az ügyvéd szerint ez olyan vád, amely ellen nehéz  védekezni, mivel amikor kiderült, hogy a feleségnek új kapcsolata  lett, az a vélelem alakult ki sokakban, hogy a vállalkozó emiatt meg  fogja öletni a nőt. A védelem szerint Tasnádi soha nem akarta megöletni a feleségét, mivel egyrészt abban az időben még szerette, másrészt, ha megölette volna, akkor nem jutott volna hozzá ahhoz a 210 millió forinthoz, amely a nőhöz került. 

Ugyanilyen indokkal kérte a felmentést az anyósa sérelmére aljas  indokból elkövetett súlyos testi sértés ügyében is. Az ügyvéd szerint ugyanis az anyós savval leöntésének ügyét nem lehet a vádlott terhére írni. Szerinte az ügyben annyi kétely és aggály merült fel, hogy megalapozott a felmentésre irányuló védői indítvány.

A feleség volt élettársa helyett tévedésből egy másik személy ellen elkövetett életveszélyt okozó testi sértés felbujtásáról az ügyvéd elmondta, Tasnádinak nem irányult a szándéka életveszély okozására, ezért szerinte ez a bűncselekmény legfeljebb aljas indokból elkövetett súlyos testi sértésnek minősülhet.

erőszak Tasnádi Péter maffia per gyilkosság
Kapcsolódó cikkek