Közélet

"Nagy megtiszteltetés": íme Bajnai leendő kabinetfőnöke

Szigetvári Viktor megerősítette az MTI-nek azt a sajtóértesülést, amely szerint elfogadta Bajnai Gordon miniszterelnök-jelölt felkérését a kabinetfőnöki posztra.

Szigetvári Viktor korábban Medgyessy Péter és Gyurcsány Ferenc miniszterelnök kommunikációs igazgatója volt helyettes államtitkárként, később Gál J. Zoltánnal és Szekeres Imrével együttműködve kampányigazgatóként irányította az MSZP 2006-os országgyűlési és önkormányzati kampányát - idézi a Hírszerző a távirati irodát.

Szigetvári úgy fogalmazott: nagy megtiszteltetés számára Bajnai Gordon felkérése a válságkezelő kormány miniszterelnöki kabinetfőnöki pozíciójára, amelyet az elmúlt napokban fogadott el, s azon lesz, hogy helytálljon új feladatkörében. Mint mondta, elődjétől, Ficsor Ádámtól jól szervezett, professzionális csapatot örököl majd. 

Az MTI kérdésére Szigetvári Viktor elmondta, hogy kinevezése esetén az elkövetkező harminc napban a törvényi kötelezettségeken túlmenően szünteti meg az összeférhetetlenségeket üzleti érdekeltsége és új pozíciója között. 

Ennek részeként a nevét viselő kommunikációs vállalatban birtokolt egyharmadnyi tulajdonrészét eladja tulajdonostársainak, lemond az ügyvezetői pozícióról, a cég központi költségvetési szervvel megkötött szerződését felmondja, valamint az első üzleti negyedév végével lezárja a már megkezdett projekteket.

A továbbiakban mindaddig, amíg új pozícióját viseli, a társaság nem köt szerződést minisztériummal, háttérintézménnyel, üzleti stratégiai tanácsadási céllal piaci vállalattal - jelentette ki. 

Gyurcsány Bajnai szigetvári kabinetfőnök
Kapcsolódó cikkek