Közélet

Orbán: a magyaroknak "sok szenvedésen" kell keresztülmenniük

Az eurózónához való mielőbbi csatlakozás fontosságát hangsúlyozta Orbán Viktor, a Fidesz-MPSZ elnöke szerda este Varsóban, az Európai Néppárt (EPP) kongresszusán.

Az EPP elnöke, Wilfried Martens, illetve frakcióvezetője, Joseph Daul, majd több kormányon lévő tagpárt vezetőjének felszólalása után három ellenzékben lévő párt, a finn és az ír EPP-tagpárt, illetve a Fidesz-MPSZ vezetőjét, Orbán Viktort kérték a színpadra, ahol a Dialogue TV kérdésére válaszoltak - idézi a távirati irodát a BAMA.

A kérdés arra vonatkozott, hogyan válaszolnak országaik a mai európai emberek előtt álló legnagyobb kihívásra, a globális gazdasági válságra.

Orbán Viktor kijelentette, hogy a magyaroknak "sok szenvedésen" kell keresztülmenniük, és a szűkebb közép-európai térség országai sem vállalnak közösséget velük.



Azt hangsúlyozta, hogy Magyarország gazdaságilag ugyan integrálódott Európába, de pénzügyi rendszerét tekintve nem, minthogy nem tagja az eurózónának. Az EU-ban hozott döntések ezért időnként előnytelenek, sőt károsak számára. Az uniónak abban kellene segítenie, hogy Magyarország mielőbb bevezethesse az eurót, máskülönben nehéz lesz kijutnia a válságból - nyomatékosította a Fidesz-MPSZ vezetője.

MTI - BAMA-->

elnök magyar EPP
Kapcsolódó cikkek