Közélet

Kiraboltak egy OTP-t a Nagy Lajos király útján - túszt is ejtett a bankrabló

Túszt is ejtett egy bankrabló a Nagy Lajos király útján lévő OTP-bankfiókban. Ellentmondásos információk, találgatások sokasága érkezik a támadással kapcsolatban

Feltehetően fegyverrel próbáltak meg kirabolni egy OTP-fiókot csütörtökön kora este Budapesten. Az Index információja szerint az Örs vezér terénél, a Tihamér utcához közel, a Nagy Lajos király útja 19-21 szám alatti, hosszított nyitvatartású bankfiókban történt a túszejtés. 

A támadó jelenleg is a bankfiókban van, túszt ejtett - értesült az MTI.

A hirado.hu információi szerint a Nagy Lajos király útjának egy szakaszát teljesen lezárták. Sem az autók, sem a villamosok nem közlekedhetnek. A helyszínre nagy erőkkel vonult ki a rendőrség, és több mentőautó is várakozik.


Nagyobb térképre váltás

Az Index értesülései szerint lövöldözés volt, sérültek is lehetnek. A mentők és a rendőrök most tartanak a helyszínre, szóvivőik még nem tudtak részletekről beszámolni.

A Hír Tv és az Inforádió meg nem erősített információi szerint több túsz is lehet a bankfiókban, három embert már elengedett a támadó, őket a mentők vizsgálják - olvasható az origo.hu-n.

Az InfoRádió értesülései szerint a bankrabló három túszt elengedett, a rendőrök tárgyalnak a túszejtővel. A rádió értesülései szerint lövés nem dördült. Korábbi értesüléseink szerint lövöldözés volt, sérültek is lehetnek.

A rendőrök már körbezárták a bankfiók épületét, és túsztárgyalók is a helyszínre értek. Azt egyelőre nem tudni, hogy hány túsz van a bankfiókban, és az állapotukról sincs biztos információ, de helyszíni információk szerint lövést eddig nem lehetett hallani a pénzintézetből - olvasható a HírTV-n.

A férfi öt óra körül ment be a bankba - feltehetően fegyverrel - mondta a BRFK szóvivője, Tafferner Éva az [origo]-nak. A férfi pénzt követelt, majd dulakodni kezdett a biztonsági őrrel, aki könnyebben megsérült. A rabló jelenleg bezárkózott a bank egyik helyiségébe - közölte a rendőrségi szóvivő.

A rendőrség nagy erőkkel vonult ki a helyszínre, a Nagy Lajos király útját és környékét lezárták, és több mentőautó is a helyszínre érkezett.

Legutóbb január 13-án volt hasonló bankrablás a fővárosban. Akkor a Flórián téri Erste-fiókba ment be egy fegyveres férfi, lefegyverezte a biztonsági őrt, és a bank egyik alkalmazottját túszul ejtette.

Este hét óra körül elfogták a kommandósok a bankrablót.

Nagy Lajos király útja OTP-fiók bankrabló bankrablás
Kapcsolódó cikkek