Közélet

Orbán: le kell szavazni a „tolvajszellemet”

Egy sok éve tartó sötét korszak befejezésére szólította fel híveit Orbán Viktor a Fidesz Városligetben tartott európai parlamenti választási kampánynyitó gyűlésén.

Az ellenzéki párt elnöke néhány ezer fős hallgatóság előtt azt mondta: elég volt abból a sok éve tartó sötét korszakból, aminek a „tolvajszellem” volt az ideológiája.

Orbán Viktor az európai parlamenti választás fontosságát azzal indokolta, hogy véget kell vetni a Gyurcsány-Bajnai korszaknak, ehhez pedig el kell menni, és le kell szavazni a tolvajszellemet. Orbán szerint ma az országban lényegében mindenki azt mondja, hogy elég volt. „Így vélekednek a fiatalok és a nyugdíjasok, a vállalkozók és az egészségügyi dolgozók, a családosok, sőt még a baloldaliak is, mert mindegyiküktől elvettek valamit az utóbbi években a szocialista kormányok.

A Fidesz elnöke mindehhez hozzátette: ráadásul most újabb támadás készül az ország ellen, a Bajnai-csomagtól nem jobb, hanem rosszabb lesz.

A hallgatóság részéről gyakran tapssal megszakított beszédében Orbán Viktor azt is mondta, ma Magyarországon nem a gazdasági válság, hanem az MSZP politikai válságának kezelése folyik. „Elég az MSZP-ből, elég a gazdasági-politikai szélhámosságokból” – mondta Orbán Viktor.

Végezetül arra biztatta hallgatóságát, hogy június 7-én ő is elmegy szavazni, mert részese akar lenni annak, amikor az emberek azt mondják: elég volt.

Orbán Viktor beszédében valójában végig csak a szavazás fontosságáról, a kormány menesztéséről beszélt, pártja programjáról, gazdaságpolitikai elképzelésekről nem esett szó.

európai parlamenti választás Orbán Viktor Fidesz kampánynyitó
Kapcsolódó cikkek