Közélet

Őrizetbe vették Budaházyt

Őrizetbe vették Budaházy Györgyöt szerda délután - erősítette meg az MTI értesülését Fazekas Géza, a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője. A szóvivő bővebb tájékoztatást későbbre ígért.

A Népszabadság Online úgy tudja, terrorcselekmény elkövetésével és emberölés előkészületével gyanúsítják Budaházy Györgyöt. Információik szerint a Nemzeti Nyomozó Iroda több hónapos titkos nyomozás után vette őrizetbe Budaházy Györgyöt - számol be a baon.hu az MTI alapján.

Úgy tudják: a hatóságok kapcsolatot találtak a Magyarok Nyilai Nemzeti Felszabadítási Hadsereg és Budaházy között, ugyanis a meg nem nevezett bűncselekmények elkövetését - amelyek miatt Budaházy Györgyöt most őrizetbe vették - az említett szervezet vállalta magára.

A Wikipedián található adatok szerint Budaházy György országosan ismertté a 2002-es hídfoglalása után vált. Részt vett többek között a Magyarország Európai Uniós csatlakozását ellenző kampányban, valamint a Szabadság téri szovjet emlékmű megrongálásában, és a 2006 őszi zavargások óta a radikálisok egyik ismert figurájának számít.

budaházy györgy Magyarok Nyilai Nemzeti Felszabadítási Hadsereg örizet terror
Kapcsolódó cikkek