Közélet

Álhírek terjednek Kislétáról

Értékelhető információkat kapott a rendőrség a Kislétán meglőtt 13 éves kislánytól; a nyomozók azt sem zárják ki, hogy rokonok lehetnek az elkövetők - adta hírül tegnap az egyik kereskedelmi televízió.

Ezzel szemben Bartha László, a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) szóvivője érdeklődésünkre közölte: tény, hogy a nyomozók már többször is beszéltek a kislánnyal pszichológus és pszichiáter segítségével, és folyamatosan értékelik, amit mondott, de nem tudott olyan információt adni, ami érdemben segítené a nyomozást. A szóvivő hozzátette: a gyermek által elmondottakat a legapróbb részletekig elemzik a szakemberek – írja a Népszabadság.

Augusztus 3-ra virradóra a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Kislétán ismeretlen támadók sörétes puskával álmában, saját lakásában lőttek le egy 45 éves roma asszonyt, a 13 éves kislányát pedig életveszélyesen megsebesítették. A nyíregyházi Jósa András Kórházban a gyermek biztonságára rendőrök vigyáznak.

Az NNI továbbra is nagy erőkkel folytatja a romák elleni gyilkosságok ügyében a nyomozást, több emberen elkövetett emberölés és emberölési kísérlet bűntette miatt ismeretlen tettes ellen - tudtuk meg. A nyomozás eddigi adatai szerint a romák elleni, hat halálos áldozatot követelő támadásokat valószínűleg négy személy követte el. A nyomozók feltételezik, hogy a csoport tavaly év végén megbomlott, miután egyes tagjai rádöbbentek tetteik súlyára. Emiatt megváltozhatott a viselkedésük: inni, kábítószerezni kezdtek, kimaradoztak munkahelyükről, ami feltűnhet környezetüknek. Segíthetik a nyomozást, ha ezt jelzik a rendőrségnek.

Nemzeti Nyomozó Iroda rendőrség roma kihallgat szabolcs Kisléta NNI
Kapcsolódó cikkek