Közélet

Kerékbilincs-ügy: Miért nem vizsgálódnak a Centrumnál?

Úgy tűnik, már megint törvényen kívüli az újabb botrányban a Centrum Parkoló Kft., aki érdekelt volt abban, hogy a közterület-felügyelők minél több autóra tegyenek kerékbilincset – mondta a KlubRádióban az Emberibb Parkolásért Mozgalom főtitkára azzal kapcsolatban, hogy a kerékbilincsek le és felszerelését végző Centrum elleni nyomozásról nem szólnak a hírek. Murányi József szerint, a politikusok, ha akartak volna, már rég léphettek volna az ügyben.

Mint ismert, előzetes letartóztatásba helyezte a Budai Központi Kerületi Bíróság Farkas Kálmánt, a terézvárosi közterület-felügyelet vezetőjét, akit azzal gyanúsítanak, hogy pénzt fogadott el azért, hogy a közterület-felügyelők minél több autóra tegyenek kerékbilincset.

Az Emberibb Parkolásért Mozgalom főtitkára, Murányi József a KlubRádió Reggeli Gyors című műsorában elmondta, a kerékbilincselés nem kötelező, ez csak egy lehetőség, amelyet egy kicsit felelőtlenül a jogalkalmazó kezébe adott a törvényalkotó, mert korrupcióra adhat okot.

Az arcátlan szerződések során a pénz jelentős részét a magáncég eltűntetik, és csak töredékét jutatják vissza az önkormányzatnak. Már mindenki régóta tudja, hogy jobban járna az önkormányzat, ha közvetlenül szedné be parkolási díjakat. Ám a politikai korrupció miatt ez a mai napig nincs így - vélte a főtitkár a Reggeli Gyorsban.

Centrum Parkoló Kft. kerékbilincs közterület-felügyelők
Kapcsolódó cikkek