Közélet

Romagyilkosságok: kevesebb támadással gyanúsítják a testvérpárt

Nem kilenc, csak nyolc támadással gyanúsítja a Nemzeti Nyomozó Iroda azt a két férfit, akit két társával együtt egy hete fogtak el a romák elleni bűncselekmények miatt. Az iroda vezetője, Petőfi Attila a rendőrök és a roma vezetők találkozóján mondta ezt - számolt be az MR1-Kossuth Rádió.

Kilenc helyett csak nyolc bűncselekménnyel gyanúsítják a testvérpárt, bár mind a kilenc helyszín hozzájuk és két társukhoz köthető, a nyíradonyi esetről még nem készült el a szakértői vélemény - mondta el az MR1-Kossuth Rádió Krónika című műsorának Barta László a Nemzeti Nyomozó Iroda szóvivője. A másik két gyanúsítottat továbbra is a sorozat egy-egy helyszínével hozzák összefüggésbe.  

Nyíradonyban tavaly szeptemberben lőttek egy családi házra, akkor senki sem sérült meg akkor. Tiszalökön pedig nem sörétes puskát, hanem golyósfegyvert használtak az elkövetők - ezt már Bencze József országos rendőrfőkapitány mondta, miután roma vezetőket, képviselőket tájékoztatott a nyomozás eddigi eredményéről. 

Utalt arra, hogy ez elmúlt hetekben több településen autókat állítottak meg és üldöztek önvédelmi csoportok. Ezekben az esetekben büntetőeljárást indítottak. Elmondta: több ember is előzetesbe került önbíráskodás miatt az elmúlt hónapokban.

A Magyar Televízió értesülését, hogy az egyik gyanúsítottat a titkosszolgálat már a gyilkosságok előtt figyelte és telefonját lehallgatta, a főkapitány nem erősítette meg. Azt mondta, hogy ha így lenne, erről akkor se beszélhetne, mert államtitok lenne.

Nemzeti Nyomozó Iroda romagyilkosságok gyanúsított
Kapcsolódó cikkek