Közélet

3,55 milliós takarítási és kertészeti költségtérítést fizet vissza Brown

A brit miniszterelnöki hivatal megerősítette, hogy Gordon Brown kormányfő visszafizet a kincstárnak 12 415 fontot (3,55 millió forint) a számára korábban kiutalt költségtérítésből.

Jórészt arról az összegről van szó, amelyet költségtérítés címén, főként lakástakarításra és kertészeti munkák elvégzésére vett fel – tudósít a BBC. Alistair Darling pénzügyminiszter 554 fontot fizet vissza, Nick Clegg, a liberális demokraták vezére pedig 910 fontot.

A döntés Sir Thomas Legg független szakértő vizsgálatának eredménye. A kormány által felkért auditor úgy döntött, takarításra legfeljebb évi 2 000 fontot (573 ezer forint), kertészeti munkákra évi 1 000 fontot (286 ezer forint) vehetnek fel a képviselők költségtérítésként.

David Cameron, az ellenzéki Konzervativ Párt vezetője közölte, azok a tory képviselők, akik a költségtérítési felülvizsgálat határidejének végéig nem fizetik vissza a a felvett költségtérítés kifogásolt részét, azok nem indulhatnak pártja képviselőjelöltjeként a következő parlamenti választásokon.

miniszter Darling Brown költségtérítés
Kapcsolódó cikkek