Közélet

Elbocsátó, szép üzenetet kap az MSZP-től Demszky

Még ma megkapja a főpolgármester a hivatalos levelet arról, hogy a fővárosi MSZP kilép a koalícióból.

Korábban John Emese szabad demokrata frakcióvezető azt kérte: a szocialisták tegyék hivatalossá a keddi, koalíciós szakításról hozott döntésüket.

Még ma megkapja Demszky Gábor főpolgármester a hivatalos levelet arról, hogy a fővárosi MSZP kilép a koalícióból - jelentette ki az MSZP budapesti elnöke.

Burány Sándor szerint a szocialista főpolgármester-helyettesek azért maradnak november 20-ig hivatalban, hogy le tudják zárni a folyamatban lévő ügyeket, és biztosítani tudják az átadás-átvételt - közölte az MR1 - Kossuth Rádió.

A budapesti MSZP-elnök sajtótájékoztatóján egyúttal ellentmondásosnak nevezte a Fidesz fővárosi frakcióvezetőjének elmúlt napokban tett nyilatkozatait. Úgy vélte, míg hétfőn Tarlós az SZDSZ-szel hozott létre árnyékkoalíciót, kedden pedig nyilvánosan is támogatásáról biztosította Demszky Gábort, addig szerdán már a közgyűlés feloszlatására tett javaslatot.

Burány szerint a háttérben az állhat, hogy Tarlós Demszky elhamarkodott támogatása miatt még kedden este fejmosást kapott Orbán Viktortól. Burány szerint kérdéses, hogy mikor mond igazat a fővárosi Fidesz-frakció vezetője.

fővárosi koalíció SZDSZ MSZP koalíciós szakadás Fidesz Demszky Gábor Tarlós István
Kapcsolódó cikkek