Közélet

Civilek szolgáltatásaira licitálhatnak cégvezetők

Munkahelyi Mértékletesség Nap, anyabarát munkaközvetítés, roma érzékenyítő tréning, önkéntes munka állami gondozottakkal – ilyen és ezekhez hasonló szolgáltatások kerülnek árverésre a 2009. december 3-án megrendezésre kerülő Civil Liciten.

A civil szervezetek által felkínált szolgáltatásokat a vállalati szféra képviselői vásárolhatják meg. A rendezvény egyik fő célja a két szektor közötti távolság csökkentése.

Eredményt hirdettek a Civil Licit civileknek kiírt pályázatán, ahol tizenöt olyan értékes szolgáltatást talált a zsűri, melyek vállalati szintű megvalósítása nagyban hozzájárul az esélyegyenlőség megteremtéséhez. Az aukción licitálásra kerülő szolgáltatások elsősorban négy fő területre összpontosítanak, így a családbarát munkahely kialakítására, a fogyatékos emberek esélyegyenlőségének megteremtésére és munkához jutására, a hátrányos helyzetű és roma esélyegyenlőség kérdésére, illetve egyéb diszkriminációval sújtott társadalmi csoportok segítésére. A civilek pályaműveire magyarországi vállalatok vezetői licitálhatnak majd.

A Civil Licit aukcióra 2009. december 3-án kerül sor az Uránia Nemzeti Filmszínházban, ahol a szolgáltatásokat az idei évben is ismert személyiségek, celebritások viszik licitre. A nap házigazdái Winkler Nóra és Till Attila. A különleges helyszínválasztást az indokolja, hogy a szervezők az idei évben egy rendhagyó hétvégi mini esélyegyenlőségi filmfesztivállal színesítik a programot, melynek során olyan kis- és nagyjátékfilmek, dokumentumfilmek kerülnek vetítésre, amelyek vagy témavilágukon, vagy alkotóikon, vagy éppen a bennük szereplőkön keresztül mutatják be a közönség számára az egyenlő bánásmód megteremtése kapcsán előkerülő problémákat, élethelyzeteket.

A pályázatokat egy független bizottság bírálta el, melynek tagjai Dr. Czike Klára non-profit szakértő, szociálpolitikus, Egri Nagy Erzsébet, a Gazdasági Rádió CSR műsorának szerkesztő-műsorvezetője és Takács Júlia, a CSR Hungary ügyvezetője.

 

anyabarát roma nonprofit árverés aukció civil
Kapcsolódó cikkek