Közélet

Gaskó „csalózása” kiverte a biztosítékot

Egyre nagyobb viharokat kavarnak Gaskó Istvánnak, a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete (VDDSZ) elnökének szavai, melyekkel nagy általánosságban csalónak nevezte a magyar vállalkozókat.

Már több megyei kamara, szakmai szervezet, illetve magánszemély-vállalkozó csatlakozott a Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara (FMKIK) elnökének tiltakozó felhívásához. A napokban ügyvéd által megfogalmazott levélben szólítják fel Gaskót magyarázatadásra, illetve bocsánatkérésre, ellenkező esetben bíróságon feljelentik őt.

Az sem kizárt, hogy a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége is csatlakozik az akcióhoz. Az Országos Érdekegyeztető Tanács munkaadói oldalának soros elnöke szerint akár az érdekegyeztetést is veszélyeztethetik a vasúti szakszervezeti vezető másfél hete elhangzott kijelentései.

Harminc nap áll rendelkezésünkre arra, hogy feljelentsük Gaskó Istvánt – mondta a Világgazdaságnak a tiltakozási hullám elindítója, Radetzky Jenő, az FMKIK elnöke. Megismételve a felhívásban is megfogalmazottakat, a kamarai elnök leszögezte: a magyar vállalkozók nevében kikérjük magunknak, hogy egy végeredményben költségvetési forrásból milliós jövedelmet élvező szakszervezeti vezető, nevezetesen Gaskó István, nagy nyilvánosság előtt csalóknak nevezze a magyar vállalkozókat.

További részletek a holnapi Világgazdaságban!

csalózás Gaskó István magyar vállalkozók
Kapcsolódó cikkek