Közélet

Orbán Viktor: Még mindig Gyurcsány irányítja az országot!

Lehetséges, hogy a magyar választásokon ugyanolyan nagyobb lélegzetvételű politikai szerkezetváltás történik, mint hat évvel ezelőtt Lengyelországban - nyilatkozta Orbán Viktor a finn Nykypäivä hetilapnak. Erről bővebben itt olvashat

Magyarország jelenleg súlyos gazdasági és politikai válságban van. Ez a helyzet három évvel ezelőtt éleződött ki, amikor Gyurcsány Ferenc miniszterelnök választási kampányában tudatosan hazudott az ország gazdasági helyzetét illetően.

Gyurcsány végül idén tavasszal lemondásra kényszerült, helyére Bajnai Gordon fejlesztési miniszter került. Bajnai kemény gazdaságpolitikai döntésekre kényszerült, de Orbán Viktort már egy új szocialista politika sem tudja meggyőzni.

- Az egykori miniszterelnök még mindig Magyarország tényleges irányítója. Nem a jelenlegi miniszterelnökkel, hanem az egész gyurcsányi időszak ellen küzdünk - emelte ki Orbán a Nykypäivä újságnak az EPP bonni kongresszusán.

Évértékelés februárban

A tervek szerint a Fidesz elnöke február első hetében tartja hagyományos országértékelő beszédét - tájékoztatott a párt a honlapján.

A felkérést már elküldték a párt elnökének, a rendezvény pontos időpontját még egyeztetik - mondta el a szervező Magyar Polgári Együttműködés Egyesületének elnöke, Balog Zoltán a távirati irodának. Balog Zoltán úgy tájékoztatott, hogy Orbán Viktortól azt kérték, hogy az elmúlt időszak értékelésén túl a jövőre vonatkozó témákat is érintsen Orbán Viktor. Az egyesület elnöke hangsúlyozta: ahogy eddig is, most is civil rendezvényről van szó.

Orbán Viktor 1999 óta minden év elején - január és március között - Budapesten értékeli az elmúl év eseményeit, először ezt miniszterelnökként tette a szervező egyesület felkérésére.

 

évértékelő országértékelő Orbán Viktor Fidesz
Kapcsolódó cikkek