Közélet

Ma estig jelentkezhetnek a továbbtanulók

A hétfő esti - túlterheltség okozta - elérhetetlenség miatt kedd reggel 9 órától este 10 óráig újra megnyitják az e-felvételi rendszerét, így azok a jelentkezők, akik tegnap este nem tudták elküldeni elektronikus jelentkezésüket, kedden megtehetik – olvasható a felvi.hu honlapján.

A felsőoktatási felvételi jelentkezéshez használható elektronikus rendszer elérési nehézségei miatt a felsőoktatási felvételi jelentkezések benyújtásának határideje 2010. február 16-án 22 órára módosult – áll az Oktatási Hivatal közleményében.

2010. február 15-én a késő esti órákban a felsőoktatási felvételi elektronikus jelentkezési rendszere hosszabb ideig nehezen elérhető, majd elérhetetlen lett. A jelenség hátterében - az első vizsgálatok alapján - a rendszert egyidejűleg nagy számban használók miatt kialakult túlterheltség állt. Az informatikai szolgáltató tájékoztatása szerint ebben az időszakban az elmúlt években tapasztalt jelentkezői igény többszörösét kellett volna a rendszernek kiszolgálnia.

Az elektronikus közszolgáltatásokra vonatkozó jogszabályok alapján - tekintettel a jelentkezési határnapon bekövetkezett szolgáltatás-kiesésre - döntés született a határidő 2010. február 16-án 22 óráig történő meghosszabbításáról.

felvételi felvi felsőoktatás jelentkezés
Kapcsolódó cikkek