Közélet

MSZP: nincs szükség egymillió munkahelyre

Katona Tamás pénzügyi szakállamtitkár szerint nincs szükség egymillió munkahelyre.

Katona Tamás, aki Hagyó Miklós helyett indít az MSZP a XII. kerületben a Klubrádióban azt mondta, a Fidesz egymillió új munkahelyet ígér, de erre nincs szükség, mivel a társadalom demográfiai alakulása ezt nem teszi szükségessé.

Katona Tamás a Megbeszéljük c. műsorban úgy fogalmazott, hogy ennyi állásra akkor kellene, ha tényleg hetven éves koráig dolgozna mindenki.

Mint mondta: jelenleg ugyan van 300-400 ezer munkanélküli, de a demográfia alakulása nyomán egy 150 ezer fős korosztály fog nyugdíjba menni és csak egy 100 ezer fős új generáció lép majd be a munkaerőpiacra.

Arra reagálva, hogy a vártnál 80 milliárd forinttal kevesebb adóbevétel fog befolyni a Pénzügyminisztérium prognózisa szerint azt mondta, hogy a vagyonadó miatt kieső 50 milliárd forintot a stabilitási tartalékból lehet elvenni, emellett vannak egyszerű bevételek, a magán-nyugdíjpénztári átlépésből adódó bevételekből, illetve vizsgálják hogyan lehetne a költségvetési szervek kiadásait hatékonyabbá tenni, de a tegnap kiadott prognózis nem érinti a 3,8 százalékos hiánycélt.

választások 2010 országgyűlési választások katona tamás MSZP demográfia unkyhelyek gazdaságpolitika
Kapcsolódó cikkek