Közélet

Navracsics: Mi nem hazudtunk 2006-ban sem

Mi nem hazudtunk 2006-ban sem. Lehet, hogy voltak olyan vállalásaink, ígéreteink, amelyek, ha kormányra kerülünk, nem teljesültek volna. De akkor mi 2006 tavaszán úgy gondoltuk, hogy a vállalások megvalósíthatóak. Most is úgy gondoljuk, hogy amit mondunk, megvalósítható - Navracsics Tibor adott interjút a Népszabadságnak.

Gyurcsány Ferencnek Fidesz-fóbiája van. Folyamatosan a Fidesszel foglalkozik, ahelyett, hogy a saját pártját építené - mondta a politikus, hozzátéve: Gyurcsány Ferenc az a politikai személyiség, aki alapvetően meghatározta a politikát az őszödi beszéddel és azzal, hogy a 2006-os választások előtt az államháztartási adatok eltitkolásával hazugságokra alapozta a kampányát. Általában azt szoktam mondani, hogy a Gyurcsány Ferenccel vívott parlamenti vitákban az én feladatom az volt, hogy a 2006-ban ránk szavazó, ám győzelmet el nem érő választópolgárok számára érzékeltessem, az Országgyűlésben is képviseljük a véleményüket.

Arra a kérdésre, hogy nem ismeri-e el, hogy a Bajnai-korszak sikeres válságkezelést folytatott, a politikus ezt mondta: Tragikomikus, hogy nyolc év szocialista kormányzás után óriási eredménynek tartják, hogy az ország elkerülte az államcsődöt! Magyarország nem ahhoz szokott, hogy ilyen mércénk legyen, hanem ahhoz, hogy Közép-Európa egyik bezzegországa vagyunk. Mi nem hazudtunk 2006-ban sem. Lehet, hogy voltak olyan vállalásaink, ígéreteink, amelyek, ha kormányra kerülünk, nem teljesültek volna. De akkor mi 2006 tavaszán úgy gondoltuk, hogy a vállalások megvalósíthatóak. Most is úgy gondoljuk, hogy amit mondunk, megvalósítható. Ma Magyarország nagyon nehéz időszak elé néz. Persze Kósa Lajostól Kövér Lászlóig mindenki egyetért abban, hogy az erdőbe befelé vezető út körülbelül olyan hoszszú, mint az erdőből kifelé vezető út, nem lesz könnyű a talpra állás. Amit mi ígérni tudunk, az az, hogy becsületes politikával megpróbáljuk összefogni az alkotó energiákat, s talpra állítani az országot - mondta az interjúban Navracsics.



 

hazugság Gyurcsány Bajnai Fidesz Navracsics
Kapcsolódó cikkek