Közélet

"Orbán úgy beszélt, mintha félne, lehúzzák a Fidesz-listáról"

Mesterházy Attila, az MSZP miniszterelnök-jelöltje szerint Orbán Viktor évértékelőjét sok beszéd és kevés tartalom jellemezte.

„Orbán úgy beszélt, mintha attól félne, hogy lehúzzák a Fidesz listájáról, ha túl sok konkrétumot árul el pártja programjáról” – reagált a szocialista politikus.

A Fidesszel szorosan együttműködő KDNP „reményteljes ország reményteljes kormányfőjelöltjének” nevezte Orbánt. Szerintük „aki ezek után azt állítja, hogy a Fidesz-KDNP frakciószövetségnek nincs programja, az süket”.

Ezek szerint például Vona Gábornak, a Jobbik elnökének van baj a hallásával. „Orbán Viktor évértékelőjében egy maszatoló, ideologizáló, minden konkrétumot nélkülöző kampánybeszédet hallottunk, amely joggal veti fel a kérdést, hogy két hónappal a választás előtt mi is a Fidesz programja, illetve van-e egyáltalán” – mondta Vona Gábor. Szerinte Orbán talán azért tartja a Jobbikot szélsőségesnek, mert a „narancsos gazembereket” is el akarja számoltatni, és mert ők ki merik mondani az igazságot például a multinacionális tőkéről és a cigánybűnözésről.

„Ez semmitmondó beszéd volt, ellenben Bokros Lajosé más lesz, mint az egyébként megszokott politikai összefoglalók” – reagált Herényi Károly. Az MDF elnökhelyettese hozzátette: a Bokros vasárnapi beszédében nem csak összefoglalja a 2009-es év történéseit, hanem beszélni fog azokról a dolgokról, amelyeket el kell végezni ahhoz, hogy Magyarország kilábaljon a válságból.

Orbán beszédéről itt olvashat

beszéd országértékelő
Kapcsolódó cikkek