Közélet

Hamarosan műtik az Erste támadóját! Fotók!

A budapesti Népfürdő utcai Erste-központban rablással próbálkozó férfi állapota most stabil, de életveszélyes, hamarosan megműtik - értesült RTL Híradó.

A Népfürdő utcai Erste-központba sétált be pénteken kora délután egy fegyveres férfi. A biztonsági őr feltartotta, ekkor fejbe lőtte magát, életveszélyben van - tudósít az index és a Független hírügynökség.

Tafferner Éva, a Budapesti Rendőr-főkapitányság szóvivője elmondta, a baseballsapkát viselő, 29 éves budapesti férfi nem sokkal fél kettő előtt lépett be a budapesti Népfürdő utcai Erste-székház alsó szintjén lévő bankfiókba.

A biztonsági őrnek feltűnt a gyanús viselkedése, ezért rácsapta az üvegajtót. A támadó ekkor elővette 9 milliméteres kaliberű pisztolyát. Egy gézszerű anyagból készült maszkot tett az arca elé, majd verekedni kezdett a biztonsági őrrel. Több lövés is dördült közben, mindegyik a támadó fegyveréből.

Mikor az üvegajtók közé szorult támadó látta, hogy esélytelen az őrrel szemben, maga ellen fordította fegyverét. Életveszélyesen megsérült, kórházba szállították.

A Független Hírügynökség úgy tudja, a férfi az álla alá tartotta a pisztoly csövét és elsütötte. A lövedék az orrnyergén át távozott.
Az MTI verziója szerint három lövés dördült. A támadó két lövést adott le, ezután fordította maga ellen a fegyvert.

Az Országos Mentőszolgálat ügyeletese megerősítette, hogy egy embert életveszélyes állapotban vittek az Árpád Kórházba, egy nő - akiről nem tudni, hogy ügyfél vagy alkalmazott - könnyebben megsérült.


[enews_gallery id='407610']

Erste Bank tafferner éva népfürdp utca biztonsági őr bankrablás
Kapcsolódó cikkek